Гърция обяви: От 1 юли влизането от България ще бъде възможно само през ГППП „Кулата-Промахон“

Гърция обяви: От 1 юли влизането от България ще бъде възможно само през ГППП „Кулата-Промахон“ Посолството на Гърция в София информира, че от 1 юли 2020 г. влизането на всички граждани през сухопътните граници от България в Гърция ще бъде възможно само през граничния пункт ,,Кулата-Промахон‘‘.
По данни на гръцкото посолство засега няма да е възможно влизането в Гърция през други сухопътни гранични пунктове, освен само при съществени причини. Предстои да бъде уточнено какви са те.
Според развитието на епидемиологичната обстановка, свързана с коронавируса, компетентните гръцки власти ще разгледат възможността да се отворят и други гранични пунктове в бъдеще.
От 1 юли 2020 г.  в рамките на засилване на мерките за борба с коронавируса Гърция въвежда за всички пристигащи граждани, независимо от тяхната националност, попълването на специален онлайн-формуляр, който може да бъде открит на  https://travel.gov.gr/. Необходимо е формулярът да бъде попълнен най-малко 48 часа преди влизането в страната.
30.06.2020, 22:06 часа
1611 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha