Шест месеца затвор за мъж, пребил бившата си жена в центъра на Мездра

Шест месеца затвор за мъж, пребил бившата си жена в центъра на Мездра 41-годишният Н.Н. е предаден на съд от Районна прокуратура – Мездра по обвинение за нанесена от него телесна повреда на жена при условията на домашно насилие и по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.
Подсъдимият Н., в периода 2010 г. – 2012 г., живеел на съпружески начала със С.И., с която имал две дъщери. След раздялата отношенията помежду им били обострени и между тях имало непрекъснати конфликти.
Мъжът настоявал тя да се върне при него, заплашвал я с убийство, за което бил осъден.
По обед на 15.08.2019 г. С.И. била с дъщеря си в центъра на Мездра. По същото време, Н.Н. бил на пейка в района на магазин „България“ на ул. „Христо Ботев“. Мъжът бил във видимо нетрезво състояние. Забелязвайки майката на децата си, препречил й пътя и започнал да я обижда. Нападнал я, като й нанесъл удари по цялото тяло, след което я съборил на земята и продължил с побоя.
Намиращите се на оживената улица свидетели се намесили. На място пристигнали полицейски служители, които задържали агресивния мъж. Пострадалата била прегледана в болнично заведение.
От изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че в резултат на нанесения побой С.И. е получила контузия на главата, лявото рамо и гръдния кош.
Н.Н. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е споразумял с Районна прокуратура – Мездра да му бъде наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.
Съдът е одобрил постигнатото между страните споразумение.
То има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване и протест.
 
02.07.2020, 10:49 часа
2030 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha