Румен Радев: Винаги когато мога, вземам със себе си голяма бизнес делегация

Румен Радев: Винаги когато мога, вземам със себе си голяма бизнес делегация Вчера името на президента Румен Радев беше замесено в кореспонденция от мобилно устройство на бизнесмена Пламен Бобоков. Днес той направи коментар по случая от Велико Търново.
Радев призова прокуратурата да разсекрети пълната информация и целия разговор. Той обаче не пожела да каже какво съдържа кореспонденцията.
„Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от там, където са тежките проблеми в областта на управлението на държавата”, каза Радев.
„Упоритият отказ да се разследват сигналите за фрапантни злоупотреби, които вече отекват и в чуждите медии, и в европейските институции, показва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта”, допълни той. 
„Какво правят чуждите посланици в България - при всяка среща те настояват и отстояват правата на своя бизнес в България. Президентите какво правят - промотират линията на своя експортно ориентиран бизнес.
Винаги когато мога и когато отсрещната страна позволява, вземам със себе си голяма бизнес делегация. Аз комуникирам по различни начини. Много хора искат среща с мен, искат подкрепа“, обясни държавният глава.
03.07.2020, 14:19 часа
293 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha