Над 40 ранени при експлозия във фабрика за пиротехника в Турция /снимки/

Над 40 ранени при експлозия във фабрика за пиротехника в Турция /снимки/

Над 40 души са ранени по първоначални данни при експлозията във фабрика за пиротехника в окръг Сакария, Северозападна Турция. Това съобщи местният окръжен управител, цитиран от турската частна телевизия НТВ и БТА.
По сведения от собственика на фабриката вътре е имало около150-200 души. Общо 195 са наетите на работа служители. „Към момента сме транспортирали в болница 41 ранени. Слава Богу, няма починали", написа в Twitter валията на окръг Сакария Четин Октай Калдъръм.
В същата фабрика преди това са ставали два подобни инцидента, отнели живота на двама работници - през 2009 г. и през 2014 г.
Причината за днешната експлозия в пиротехническата фабрика в района на град Хендек засега не е известна. Голям брой медицински екипи и пожарникари са били незабавно изпратени на място. Усилията на екипите да се справят със ситуацията продължават.
Гърмежът е отекнал из околността и е предизвикал паника сред местното население. Жители споделят, че са помислили, че е паднала бомба или е станало земетресение, отбелязва СиЕнЕн-Тюрк.
„Беше много силна експлозия. Телефоните ни не престават да звънят. Чу се в целия град. Помислихме, че е паднала бомба", споделя кметът на Хендек Тургут Бабаоглу. Над мястото се издига гъст дим.
Кметът на окръжния град Сакария Екрем Юдже съобщи, че местните власти са потърсили помощ от съседните окръзи.
„Взривовете и пожарът продължават. Трудно можем да получим конкретни сведения към момента, но има пострадали", посочи Юдже.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е изпратил в Сакария трима свои министри, за да се запознаят на място със ситуацията - на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, на здравеопазването Фахреттин Коджа и на семейството, труда и социалните грижи Зехра Зюмрют Селчук.
 

03.07.2020, 16:07 часа
792 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha