Израел затяга мерките за борба с коронавируса

Израел затяга мерките за борба с коронавируса До 50 души ще се допускат от днес в синагоги, барове и зали за събития в Израел. Мярката се налага заради скок на новите случаи на коронавирус, предаде ДПА, цитирана от БТА.
Оперативният щаб за борба с коронавируса под председателството на премиера Бенямин Нетаняху ще се събере днес да обсъди още по-строги мерки за забавяне на разпространението на "втората вълна" на вируса, която връхлита Израел, след като през май бе отменена наложената през март карантина.
Министри и здравни експерти се очаква да обсъдят повторно затваряне на синагоги и фитнеси, но няма да прибегнат към ново пълно затваряне на страната
Според експерти причината за нарастването на новите случаи е пренебрегването от страна на обществото на препоръките на властите за социална дистанция и хигиена, включително заповедта за носене на маски. Те обаче го отдават и на много по-масовото тестване в Израел в сравнение с други страни.
Страната с 9 милиона население е направила над 1,1 милиона теста, включително 19 000 вчера, каза днес Министерството на здравеопазването.
В четвъртък бяха установени над 1100 нови случая, което е рекорд за денонощие от началото на пандемията. Вчера новите случаи бяха 816.
Общо над 30 000 души са дали положителни проби за коронавирус в Израел, близо 12 000 са активните случаи, а починалите са 332.
06.07.2020, 15:58 часа
813 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha