МОСВ започна спешна проверка в Национален парк „Рила“

МОСВ започна спешна проверка в Национален парк „Рила“ Проверка за разполагането на строителна техника в района на Седемте рилски езера започна днес МОСВ. Тя е по разпореждане на Върховна административна прокуратура.
Екип експерти от министерството влезе в офисите на Национален парк "Рила", след което ще посети и района на Седемте рилски езера.
Проверката по искане на прокуратурата е образувана за забелязаните тежки строителни машини в района на Седемте рилски езера в Национален парк "Рила".
Твърди се, че строителните дейности, осъществявани в района на езерото "Бъбрека", са незаконосъобразни. По този повод Окръжна прокуратура – Кюстендил вече е възложила проверка на Областна дирекция на МВР, за което Върховна административна прокуратура е информирана.
Проверката следва да установи по документи и на място кое юридическо лице изпълнява дейностите по проекта, както и кой е разпоредил в Природния парк да се осъществява строителна работа с багери.
Фирмата, извършваща дейностите, имала ли е изготвен, съгласуван и одобрен проект за строително-ремонтните дейности в парк "Рила", съобщиха от ВАП.
06.07.2020, 16:09 часа
646 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha