Британец получи доживотна присъда за подготовка на атентати в Лондон

Британец получи доживотна присъда за подготовка на атентати в Лондон Британец, признат за виновен в подготовка на терористични атаки в оживени туристически обекти в Лондон, включително и на гей парад, беше осъден на доживотен затвор и ще трябва да излежи поне 25 години, предадоха Ройтерс и ДПА.
29-годишният Мохуиссунат Чодхури, който е от Лутън, северно от Лондон, разкрил плановете си на мъже, които смятал за свои приятели, но всъщност те били агенти под прикритие от звеното за борба с тероризма, съобщи полицията. Чодхури споделил, че смята да атакува посещавани от туристи места и гей парада.Той планирал да извърши нападение заедно с бивш съкилийник срещу открит двуетажен автобус.
Чодхури бил наблюдаван в продължение шест месеца и половина.
През 2017 г. мъжът бил задържан, след като размахвал меч пред Бъкингамския дворец. През декември 2018 г. той бил оправдан по обвинение в подготовка на терористичен акт.
Веднага щом го освободили, Чодхури започнал да публикува онлайн "смущаващи съобщения". Пред полицаите под прикритие той заявявал, че е надхитрил съдебните заседатели.
Британската полиция междувременно съобщи още, че е задържала четирима души, заподозрени в подготовка на терористични атаки, предаде Франс прес.
Трима мъже, съответно на 17, 27 и 31 години, били арестувани в столицата Лондон с помощта на въоръжени полицаи. Наложило се един от заподозрените да бъде настанен в болница, след като полицейско куче го ухапало по крака.
Великобритания стана сцена на няколко смъртоносни терористични нападения от 2017 г. При такава атака миналия месец мъж уби с нож трима души в парк в Рединг, западно от Лондон, припомня Франс прес.
10.07.2020, 11:18 часа
152 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha