С 2 месеца ще се удължат изтеклите ТЕЛК решения

С 2 месеца ще се удължат изтеклите ТЕЛК решения С 2 месеца ще бъдат удължени изтеклите по време на извънредното положение и извънредната епидемична обастановка ТЕЛК решения. Това увериха социалната министърка Деница Сачева и председателката на здравната комисия д-р Даниела Дариткова.
Решението ще обхване около 5000 души, като предложението ще бъде да се увевличи периодът с 2 месеца след изтичането на извънреднат епидемична обстановка.
„Предприехме мерки да използваме закон, който е в рамките на срока между първо и второ четене, защото смятаме, че така ще се ускори процедурата. Следващата седмица този закон ще бъде приет в пленарната зала и ще се даде възможност да се удължат ТЕЛК-те решения за трайна нетрудоспособност и степен и вид на увреждане, които са изтекли по време на извънредното положение и извънредната епидемична обстановка с 2 месеца след приключването на извънредната епидемична остановка. Това ще даде възможност да се изплатят средствата по тези телкови решения. Хората ще получат своите пари в рамите на месеца“, каза д-р Дариткова.
„Няма да се слага конкрената дата, за да може текстът да важи независимо от ситуацията. НОИ запичва работа и ще има възможнот в момента, в който има нормативното основание хората да могат да получат своите пенсии до края на юли“, каза министър Сачева.
10.07.2020, 14:49 часа
823 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha