Във Враца откриха държавния шампионат по шосейно колоездене /снимки/

Във Враца откриха държавния шампионат по шосейно колоездене /снимки/ Заместник-областният управител Мирослав Комитски откри държавния личен и отборен шампионат по шосейно колоездене за юноши и девойки, чийто домакин е област Враца. Първенството се провежда под патронажа на губернатора.
„Приветствам всички участници в надпреварата от клубовете в страната. За първи път област Враца е домакин на състезание по шосейно колоездене от най-високо ниво, което ще излъчи шампиони на България при подрастващите. Чест е, че тук сред нас е елитът на отборите по шосейно колоездене и съм сигурен, че всички те ще дадат най-доброто от себе си. Враца има своите спортни достижения, както във футбола, така и в различните области на спорта. Поздравявам всички наши съорганизатори за провеждането на престижния шампионат, кметовете, които подпомогнаха събитието и през чиито общини ще премине състезанието и се радвам, че като основен организатор „Враца Велообщество“ има в отбора си трима претенденти за титла. Да им пожелаем успех! Не на последно място искам да споделя с Вас, че трасето, предназначено за маршрут на колоездачите в двата поредни дни, е в изключително добро състояние. В днешния ден стартът и финалът са в община Криводол, по път, който е рехабилитиран с държавни средства, а утре участници ще преминат по общинската пътна мрежа на Мизия и Хайредин. Област Враца предоставя оптимални условия за провеждането на държавния шампионат и за мен е чест да пожелая успех на всички участници и на съдийската комисия“, каза в словото си Мирослав Комитски.
Първенството ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки и в него участват 44 момичета и момчета на възраст 15-17 г. от клубовете по шосейно колоездене в страната. За двата дни на събитието, колоездачите ще изминат 62-километрово трасе в общините Криводол, Мизия и Хайредин.
Главен съдия на надпреварата е председателят на Съдийската колегия на Българска федерация по колоездене Валентин Първанов. Съорганизатори на състезанието се са Обществен дарителски фонд – Враца, Община Мизия, Община Криводол и Община Хайредин.
Награждаването на победителите в отборното и лично първенство ще се състои на 11 юли в община Хайредин, където ще бъдат връчени купите на шампионите на България по шосейно колоездене в категория юноши.
10.07.2020, 15:28 часа
379 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha