Берковица става домакин на състезание по стрийт фитнес и канадска борба

Берковица става домакин на състезание по стрийт фитнес и канадска борба Първото по рода си състезание в Берковица ще бъде на 25 юли, от 15ч. до ръгби стадиона на "Балкански котки". Организатори са AIM Work and Travel и Ръгби клуб "Балкански котки". Проявата ще бъде съчетана с много забавления, музика, награди, томбола и добро настроение.
Дисциплините ще бъдат: индивидуално състезание в 3 упражнения, канадска борба в 2 категории - до 85 кг и тежка над 85 кг, отборно състезание /трима души в отбор/ от 3 упражнения. Трите упражнения в индивидуално състезание са: най- много набирания за 1 минута, 50 бърпита за време, планк до отказ. Отборното състезание ще включва: 300 клека, 200 лицеви опори, 100 обръщания на гума.
"Идеята ни е от 2-3 години да направим такава фитнес площадка, но нямахме време. Тази година, заради пандемията, имахме време да направим площадката. Със закъснението на сезона решихме да направим такова състезание. Има момчета в града, които тренират и играят канадска борба и те ни дадоха тази идея- да вкараме и тази дисциплина. Базата ни е прекрасна и дава възможност за развитие на много спортове", каза Цветостин Цветков - старши треньор на ръгби клуб "Балкански котки" и дългогодишен национален състезател.
 
12.07.2020, 15:40 часа
1181 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha