Отпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите

Отпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите Нощните заведения отново отварят врати за посетители, няколко дни след като министъра на здравеопазването издаде заповед, с  която се спря дейността им, поради увеличаването на случаите на коронавируса у нас. Това стана ясно от брифинг на ресорния заместник-министър Жени Начева пред Министрерството на здравеопазването.
"След среща с представатители на собственици на заведения в страната се съгласихме на промяна в заповедта на министъра на здравеопазването".
На първо място е повторното отваряне на нощните заведения със заетост не повече от един човек на квадратен метър, както и дезинфекция, уточни Жени Начева.
Второто е провеждането на групови събития и сватби, които да се осъществяват с всички правила – дезинфекция, физическа и социална дистанция. При настъпване на промяна в показателите всички следващи промени да се правят след съгласуване с браншовата организация, увери заместник-министъра.
"Единственият бранш , който е затворен, е този на нощните заведния. Това, което обсъдихме с Ананиев, е че ние не сме развъдник на заразата. 80 хиляди души от бранша изгубиха работата си. Един човек на квадратен метър или един човек на метър и половина дистанция. Ние сме сектора, който е проверяван ежедневно – който не спазва мерките, ще бъде глобяване. Не беше редно да заради някои заведения в няколко градове да се затваря целия бранш", заяви от своя страна председателя на Асоциацията на ресторантьорите Ричард Алибегов. И увери, че ще се спазват мерките.
Той направи сравнение, че щом започна струпване на хора навън по улиците, нощните клубове не бива да се превръщат в изкупителна жертва, чрез която те носят вината за новите случаи на коронавирус.
12.07.2020, 15:54 часа
3002 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha