Врачани пропищяха: Съседи хранят улични кучета със сурово месо пред блока ни, не можем да излезем спокойно /снимки и видео/

Врачани пропищяха: Съседи хранят улични кучета със сурово месо пред блока ни, не можем да излезем спокойно /снимки и видео/ Врачани са подложени на тормоз от улични кучета в продължение на години, отглеждани от техни съседи, научи агенция BulNews.
Принудените да търпят случващото се в ж.к. „Металург“ в областния град изпратиха сигнал до медията ни в рубриката "Ти, репортерът".
Възмутените хора са заснели уличните животни и техните колиби пред жилищните блокове „Вапцаров“ №1 и „Вапцаров“ №5 в по-известния сред врачани район като Стария пазар. На кадрите се виждат четириногите, който живеят в къщички, направени от изхвърлени строителни материали, стари гуми и найлони.
Мъж, който живее в жилищния блок "Вапцаров" №1 разказа пред наш репортер, че животните се отглеждат от две жени, като едната ги храни със сурово месо и това ги прави много агресивни. Хората от квартала не смеят да излизат спокойно навън, защо кучетата се разхождат свободно в градинките, като дори влизат и във входовете на блоковете. Там се събират и малки деца да играят и са подложени на реална опасност от това да бъдат нахапани от озлобените четириноги. Освен страха, че могат да бъдат нападнати, местните са принудени да търпят и лошата миризма, която се разнася из квартала, както и боклуците, влачени от кучетата.
Съседите са правили опити да разговарят с жените, които отглеждат животните, като са се надявали това да приключи. Обаче двете дами са им обяснили, че те са членове на неправителствена организация „Дара“ и нямат намерение да спрат да полагат грижи за тях, въпреки че това изправя пред заплаха техните съседи. 
Мъжът е направил опит да даде гласност на случая с публикация в социалната мрежа фейсбук, където получил куп обиди, сред които и че е убиец, както и заплахи за предаването му на съд.
Пряко засегнатите се надяват компетентните органи да вземат адекватни мерки и тормозът, на който са подложени, да спре, за да могат да излизат спокойно.



 
15.07.2020, 08:50 часа
5470 1
Коментари

хаха

15.07.2020, 09:16 часа
като гледам "чистотата" пред тези блокове, сигурно кучетата са виновни,хахахах, а наркоманчетата дето пикат и серат там, идиотите само се чудят какво да пишат по тези парцали, наречени електронни вестници
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha