Срам и позор! „Конкурент“ цензурира пресцентъра на Министерски съвет заради собственика си Делян Пеевски /доказателства/

Срам и позор! „Конкурент“ цензурира пресцентъра на Министерски съвет заради собственика си Делян Пеевски /доказателства/ Сайтът на врачанския седмичник „Конкурент“ снощи грубо си позволи да цензурира официалното съобщение на Министерски съвет, свързано с поисканите оставки на трима възлови министри, установи проверка на агенция BulNews.
Тексът е предаден в манипулативен вид, тъй като в него липсва името на Делян Пеевски, което иначе фигурира в документа, подписан от Бойко Борисов. Причината за тази тежка цензура е, че Корпулентният депутат е истинският собственик на фалиралия всекидневник.
Оригиналното изречение е: “По време на заседанието координаторите на партията поискаха от Борисов освобождаването на тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски“. В сайта на „Конкурент“ името на политика липсва /виж факсимилето/.
През 2010 г. той придоби 50% от изданието, а 2 години по-късно създателят на вестника Даниел Бузов му продаде в кабинета на собственика на КТБ Цветан Василев и останалите 50%. За да не дразни общественото мнение, Делян Пеевски се скри зад един мишок от Горна Оряховица, който беше назначен за собственик на врачанския „Конкурент“ и бургаския „Черноморски фар“. Няколко години по-късно и двата всекидневника фалираха и в момента агонизират като седмичници.
Във Враца основната вина за съсипването на изданието има главният редактор Георги Александров. Липсата на професионални качества у дребничкия журналист повлече поверения му „Конкурент“ към дъното и по тази причина музовирите му лепнаха прякора Гошо Синдика, тъй като той като истински синдик започна методично да приключва дейността на фирмата.
Вчерашната цензура в сайта на седмичника със скриването на името на техния собственик Делян Пеевски е поредното доказателство за манипулативния им начин на работа. Направилият тази простотия трябва да е голям глупак, ако си е мислил, че така ще помогне на чорбаджията си. Вече съществуват достатъчно свободни медии, които пуснаха оригиналния текст с името на политика от ДПС и така хората имат възможност да получават истинска информация за политическата ситуация в страната.
Обществеността във Враца вече трябва ясно да покаже своето отношение към Делян Пеевски, срещу когото в момента е въстанала цялата държава. Един от начините е да спре да купува от павилионите неговия вестник и той да отиде в кошчето за мръсни хартиени парцали.
16.07.2020, 09:56 часа
2745 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha