Гърция затваря напълно още един граничен пункт с България

Гърция затваря напълно още един граничен пункт с България

От тази нощ Гърция ще затвори ГКПП „Ексохи”. Това става ясно от съобщение на Главна дирекция „Гранична полиция“.
Гръцките власти са предупредили, че от 00:00 ч. на 22 юли през пункт „Ексохи“, който е при българския „Илинден“, няма да се пропускат в двете посоки пътуващи, независимо от тяхното гражданство, както и всички видове превозни средства, включително и товарни автомобили. Забраната ще важи до 3 август. 
От 00.00 ч. на 22 юли до 4 август се разрешава влизането на граждани в Гърция по т.нар. съществени причини /служебни, здравни, семейни/ през сухопътната граница с България единствено през ГКПП "Кулата" - "Промахон" и през ГКПП "Маказа" - "Нимфеа". Пътуванията се доказват със съответните документи.
Припомняме, че влизането в Гърция на туристи е възможно само през ГКПП "Кулата" – "Промахон" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.
До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF /Passenger Locator Form/.
Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната. 

21.07.2020, 16:44 часа
897 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha