Съдят 6-ма младежи от Монтанско, извършили куп кражби за 4 години

Съдят 6-ма младежи от Монтанско, извършили куп кражби за 4 години

Група от момчета, между 17 и 23-годишни, е заловена от полицията в Лом, след като възникнали съмнения, че именно те са отговорни за редица кражби в региона през последните 4 години, съобщиха от прокуратурата.
Районна прокуратура – Лом е предала на съд М.А. /на 20 години/, М.П. /на 20 години/, Н.О. /на 17 години/, А.Л. /на 20 години/, А.А. /на 20 години/, В.У. /на 23 години/ по обвинение за извършени от тях кражби – престъпление по чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал.1  от НК.
Шестимата обвиняеми са приятели. Към момента на извършване на деянието не били криминално проявени, нито осъждани. Освен В.У., всички били непълнолетни.
Една вечер през декември 2016 г. М.А. и А.А. били на гости при свой приятел в село Василовци, област Монтана. В процеса на разговора решили да отидат до стадиона в село Дондуково да извършат кражба. След като стигнали пеша до селото, насочили се към набелязаната цел - собственост на местното кметство, където от съблекалнята извършили кражба на кабел за инсталация. Впоследствие го обгорили, но установявайки, че количеството му е твърде малко го изхвърлили в реката.
В периода от 18.05.2017 г. до 26.07.2017 г. те извършили множество кражби във Василовци. Предварително разпределяли ролите помежду си – едните оставали отвън да пазят, докато другите прониквали в съответния обект. Действайки по този начин, те отнели продукти и алкохолни напитки от хранителен магазин. След намеса на органите на полицията нанесената щета в размер на около 170 лева била възстановена от роднините на обвиняемите В.У. и М. А.
Младежите прониквали в необитаеми имоти, за чиито собственици знаели, че живеят в Лом. Повреждали прозорци, прониквали вътре и отнемали различни вещи – уреди, покъщнина, хранителни продукти и др. Общата стойност на предмета на извършеното от тях престъпление възлиза на 808.88 лева.
Обвиняемите младежи са се признали за виновни и изразили съжаление за извършеното от тях деяние. Само А.Л. отрича участието си в кражбите.
Предстои наказателното производство срещу тях да продължи в съда.

26.07.2020, 10:43 часа
1688 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha