Трагедия! Почина битият и намушкан с вила мъж в Крива Бара, ето един от нападателите /снимка/

Трагедия! Почина битият и намушкан с вила мъж в Крива Бара, ето един от нападателите /снимка/ 51-годишният Георги Георгиев от Крива Бара, който беше нападнат и пребит снощи в селото от криминално проявен и подсъдим за убийството на дядо си младеж и вуйчо му, е починал в болницата във Враца и случаят вече е преквалифициран в убийство, научи агенция BulNews. 
Въпреки че 19-годишният Александър И. само след 4 дни трябва да се яви във Врачанския окръжен съд като обвиняем за убийството на дядо си, той е бил на свобода и е задържан вече за още една смърт. Снощи около 21.30 часа той е нападнал човека, с когото баба му е заживяла, и със съдействието на вуйчо му, го пребили с вила, юмруци и желязна тръба.

Луд скандал между съселяни в Крива бара прерасна в побой, намушкаха единия с вила

От пресцентъра на полицията съобщиха по-рано, че Георги е бил транспортиран в болницата във Враца без опасност за живота със счупен крак и още травми, но преди обед днес той е починал.
„На 19 години две убийства за по-малко от година и три месеца. Той преби дядо си с бухалка, преди това с канабис го хванаха и питам защо не беше в ареста. Сега щеше човекът да е жив. Делото за убийството на дядо му е сега в петък и ако беше прибран да не е случило това нещо. Георги заживя с бабата на Александър и те с вуйчо му, който се прибра от Германия, се напили и отишли в дома му снощи и започнали да го бият. Претекстът бил за някаква фреза, която била на мъртвия му дядо, пък те я ползвали. Колко пъти ме разпитваха за убийството на дядо му и всеки път ги моля да го приберат, защото се дрогира, злоупотребява с алкохол и е агресивен. Не го прибраха и стигнахме дотук, защото някой не си е свършил работата. Това е положението. Георги беше кротък човек, не е с цветущо минало, но не е създавал никакви проблеми, а го пребиха зверски. Това момче отне два човешки живота“, разказа кметът на селото Илиян Иванов.
За 31 юли Врачанският окръжен съд насрочи делото за срещу Александър И., който е обвинен в това, че на 13.04.2019 г. умишлено е умъртвил дядо си Любомир А. в дома им в Крива бара. Според обвинителния акт, криминално проявеният и осъждан младеж живеел в селото заедно с баба си и дядо си. По време на вечеря внукът и дядо му пийнали порядъчно. По-късно Александър пуснал музика в стаята си, а дядото му направил забележка да намали звука, защото му пречел да гледа телевизия. Разправията продължила, като на няколко пъти внук и дядо отвивали и завивали на бушони от таблото за електрическия ток в къщата. Двамата продължили да се карат, като 59-годишният Любомир изключил уредбата и колоните и ги изнесъл на терасата. Любомир пък тръгнал да си ги прибира, но дядо му го бутнал и той се ударил в стената. Тогава бесният младеж взел дървена бухалка и започнал да удря Любомир по главата. Побоят бил спрян от бабата, която се обадила на спешния телефон 112. Внукът й скрил бухалката на тавана в къщата и избягал. Вследствие на побоя 59-годишният мъж изпаднал в кома и на 25 април починал в Университетска болница в Плевен. Според заключението на изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза смъртта му се дължи на дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност в резултат от черепно-мозъчна травма и усложненията й.
Преди това, на 20 юни 2018 година, той беше задържан при акция на полицията в Козлодуй, като беше установено, че е засадил и отглеждал канабис в двора на баба си и дядо си в селото. Тогава бяха изкоренени 43 стръка с канабис, всеки с дължина около два метра, като беше иззет и плик с готова продукция. Иззетото количество беше с общо тегло над килограм и половина и на обща стойност 6 429.12 лева. Тогава все още непълнолетният Александър сключи споразумение с прокуратурата и беше осъден на пробация за срок от шест месеца.
28.07.2020, 16:41 часа
7176 1
Коментари

Маргинал

28.07.2020, 20:34 часа
Така правим ние в последните години, това беше мечтата на хАмерика и те я постигнаха, хАмериканската мечта в България.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha