Всички купуваме тези 3 продукта, а те разрушават мозъка

Всички купуваме тези 3 продукта, а те разрушават мозъка Здрав дух в здраво тяло – надали има човек, който да не е чувал тази крилата. Мнозина малко или много се опитват да спазват тази максима.
Казват също така, че човек е това, което яде. Но как да се храним здравословно в наши дни като всички твърдят, че сегашните продукти в магазините са блъскани с какви ли не гадости.
Диетологът Елена Соломатина успя да изправи косите на всички от ужас. Тя заяви, че три продукта, които всички купуваме и често консумираме убиват мозъка. 
За да подобри мозъчната функция тя съветва да се поддържа балансирана диета и интензивен тренировъчен режим.
„Маргаринът, майонезата и евтините вафли разрушават мозъка. Не само тези продукти са вредни за здравето, но и всички, които съдържат трансмазнини“, пояснява диетоложката Елена Соломатина. 
„Факт е, че трансмазнините правят клетъчната мембрана стегната, непроницаема и всъщност клетката престава да функционира пълноценно. Това е особено опасно, когато се случи в мозъчните клетки“, обяснява специалистът по здравословно хранене.
На второ място по нездравословност се нареждат храните, съдържащи „бързи“ въглехидрати. Това са изделия със захар и бяло брашно - най-често комбинацията от тях се среща в лакомствата в сладкарниците. Оставащата в кръвта глюкоза след тяхната употреба разрушава кръвоносните съдове и подпомага образуването на атеросклеротични плаки.
Диетологът съветва и хората да се въздържат от прекомерната употреба на туршии и консерви. Заради многото сол вътре, те причиняват задържане на вода в тялото и подуване, което от своя страна възпрепятства свободното движение на кръвта в кръвоносната система.
„Консервантите, ароматизаторите и оцветителите са източник на токсини и нарушават нормалното хранене на мозъчните клетки“, добави тя. 
За да подобри мозъчната функция, лекарят посъветва да се поддържа балансирана диета и интензивен тренировъчен режим.
30.07.2020, 10:28 часа
1169 1
Коментари

Мда!

01.08.2020, 18:31 часа
Мозукът се разпада от системна неупотреба и зло-употреба. Мозукът е чуден паниран с вино , или бирамидон , което игнорира субективната мисъл , ядейки чужди мисловни взаимовръзки. Ха - да ви е сладко !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha