Условна присъда за мъж от врачанско село, нарушил карантината и шофирал с над 2 промила алкохол в Монтанско

Условна присъда за мъж от врачанско село, нарушил карантината и шофирал с над 2 промила алкохол в Монтанско Районният съд в Монтана одобри споразумение, постигнато между Районната прокуратура в Монтана и защитата на подсъдимия Д. Н. Д., за наказание от 6 месеца затвор условно за нарушаване на противоепидемичните мерки  срещу заразата с COVID – 19 и шофиране на автомобил след употреба на алкохол.
50 годишният Д. Н. Д. – български гражданин, с основно образование, безработен, неженен, осъждан, влязъл в България на  02.05.2020 г. от рискова страна и бил поставен от Столичната Регионална здравна инспекция под 14 дневна карантина в дома си в село Буковец, област Враца. На 06.05.2020 г. около 02.40 часа, в село Ерден, област Монтана служители на МВР спрели за проверка „Фолксваген Голф“ и установили, че водачът Д. Н. Д.  управлява автомобила  с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда – 2.09 на хиляда. Проверката установила още, че мъжът е поставен под карантина във връзка с противоепидемичните мерки срещу разпространяването на заразителна болест по хората, предизвикана от вируса COVID – 19, но нарушил разпоредбите на РЗИ.
Пред съда Д. Н. Д. се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумението за  наказание  6 месеца „лишаване от свобода“, за управление на МПС с  алкохол над 1.2 промила, изпълнението на което се отлага за срок от 3 години, и за  нарушаване на наредба, издадена  против разпространяването на заразителна болест по хората – още едно наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което също се отлага с изпитателен срок от 3 години.  На подсъдимия бе определено едно общо наказание в размер на най-тежкото, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, отложени с изпитателен срок от три години. Към така определено общо най-тежко наказание бе присъединено и наказанието „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от 1 година.
Определението е окончателно и подлежи на обжалване.

 
31.07.2020, 13:09 часа
358 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha