"Ботев" /Враца/ победи с 3:1 в контрола "Кариана" /Ерден/

"Ботев" /Враца/ победи с 3:1 в контрола "Кариана" /Ерден/ Врачанският „Ботев“ загря за шампиона „Лудогорец“ с контрола, в която победи с 3:1 „Кариана“ от бойчиновското село Ерден. Срещата се изигра на централния терен на стадион „Христо Ботев“. След седмица във Враца гостува първенеца на България на старта на новото футболно първенство.
Мачът започна с двуостри атаки, въпреки сахарската жега над Враца. Първоначалният устрем на гостите беше охладен с две-три безкомпромисни влизания, а Илия Миланов получи и жълт картон от безупречния рефер Николай Малджански след брутален фаул срещу Цеков.
„Ботев“ откри резултата в 9-та мин., чрез Петър Атанасов. Щурмовакът прехвърли технично с глава вратаря Павел Станев след майсторско центриране на Данел Генов отдясно.
До почивката се запомниха няколко опасни пробиви на португалеца Педро Лагоа, който разнищи лявата зона на „Кариана“. Ботев опита да удвои преднината си с удари на Генов в 19-та мин. и на Миланов в 25-та мин.
„Кариана“ отвърна с шут на Георги Търтов в 21-та от фаул, който не затрудни Красимир Костов. Секунди по-късно Евгени Игнатов от упор не намери път към мрежата на врачани  при най-чистото положение за гостите преди почивката.
Между 25-та и 35-та мин. Атанасов, Генов и Н`Диайе нямаха шанс да реализират ново попадение.
През втората част бяха направени промени и в двата състава.
В 57-та мин. Търтов нахлу опасно и ако не беше смел шпагат на Н`Диайе можеше да настъпят процлеми за Митов. Минута по-късно Домовчийски се засуети пред вратата на гостите и пропусна добра възможност.
В 61-та мин с цената на жълт картон Н`Диайе спря пробив на Търтов, но в 70-та мин. нападателят се измъкна, финтира вратаря Митов и отблизо опъна мрежата за 1:1.
Атанасов отново възстанови преднината на врачани с технично изпълнение в 77-та мин. с втория си гол в мача, а след това беше сменен.
Резервата Ненов изтормози в последните минути гостите. В 84-та мин. се размина с топката след прострелно центриране на Буров отляво. Преди това негов шут бе спасен от Станев.
В 88-та мин. юношата на „Левски“ Ремзи Реми вкара третия гол в мрежата на „Кариана“ след хубаво двойно подаване в сърцето на отбраната на гостите.
За „Ботев“ започнаха: Костов, Миланов, НДиайе, Керчев, Зехиров, Буров, Гаджев, Педро, Генов, Домовчийски и Атанасов /сред резервите бяха записани: Митов, Реми, Станисавлевич, Йотов, Маринов, Василев/.
За „Кариана“ в мача играха: Станев, Дичев, Иванов, Николов, Цолов, Мичев, Предов, Ничев, Търтов, Игнатов, Цеков /резерви: Весков, Пиеров, Отанасов, Казарото, Мендели, Дамянов, Г. Илиев, Хр. Илиев/.
31.07.2020, 21:45 часа
1717 1
Коментари

Леле мале

02.08.2020, 00:14 часа
Монтана бие ЦСКА-1948 и прави равен с Лудогорец, а ние Ботев се хвалим, че бием някаква си Кариана, която Локо СФ размаза и ги разнася като свиня баберка
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha