Приключенска игра ще забавлява посетителите на замъка "Баба Вида"

Приключенска игра ще забавлява посетителите на замъка "Баба Вида" Нов туристически продукт ще бъде създаден по инициатива на Регионалния исторически музей във Видин. Той ще бъде разработен по проекта "Мистерии и загадки в замъка "Баба Вида", одобрен за финансиране по пилотната програма "Развитие на туризма в Северозападна България“ на Фондация "Америка за България“, съобщи директорът на културната институция Десислава Божидарова.
"Това, което предлагаме на "Баба Вида", е един вид да се потопим във Видинското царство. Това е по-скоро приключенска игра, но с образователен характер, за всички хора, които проявяват любопитство и искат да научат нещо ново за Видин и Видинското царство, и разбира се за "Баба Вида"", допълни Божидарова.
Очаква се атрактивната игра да бъде включена в програмата на замъка "Баба Вида" през следващата година. За да осъществи идеята си, музеят ще получи финансиране в размер на 14 500 лева.
По друг проект културната институция е партньор на Нов български университет. Неговата цел е разработването на два нови архитектурно-исторически маршрута.  
01.08.2020, 11:13 часа
1093 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha