РЗИ-Враца: 3-ма от новозаразените с коронавирус са настанени в Тубдиспансера, другите 4-ма нямат симптоми

РЗИ-Враца: 3-ма от новозаразените с коронавирус са настанени в Тубдиспансера, другите 4-ма нямат симптоми От Регионалната здравна инспекция във Враца съобщиха подробности за седемте новозаразени с коронавирус в областта.
Единият новооткрит случай е на мъж на 21 години от града под Околчица. Започнато е епидемично проучване и са предприети противоепидемични и изолационни мерки за лицето и за установените негови контактни от домашна и работна среда.
Вторият нов случай, на заразен с коронавирус, е на 30-годишна, също местна жителка. Случаят е активно издирен в хода на започнато на 31.07.2020г. проучване и е епидемично свързан в работна среда с по-горе посоченото лице. Контактните на жената в домашна среда се уточнават и в рамките на деня ще им бъдат издадени предписания за карантина.
Мъж на 21 години от село Оселна и 37-годишен от Алтимир също са дали положителни резултати на теста за COVID-19. И двамата живеят и работят в друга област и само по данните от личната карта са от Врачанско.
И 4-мата са безсимптомни и поставени под домашно наблюдение и изолация.
Врачанка на 62 години също е дала положителна проба при тестуването за опасната болест. Лицето преди хоспитализацията е съобщено с бързо известие от личен лекар като възможен случай и пробонабрано доболнично от Регионалната здравна инспекция.
Последните два случая са на мъж на 80 години от Враца и 22-годишна жена от Мездра. Двамата, както и 62-годишната врачанка, са настанени за лечение в Тубдиспансера в областния център и е започнато епидемично проучване за установяване на контактни лица в домашна и работна среда.
Общо издадените предписания по горепосочените случаи за домашна карантина и за
хоспитализация към 31.07.2020 са 17 бр., включително на потвърдените случаи и на установените
техни контактни лица. Днес, 01.08.2020г. на новоустановени още 4 контактни лица се изготвят и връчват предписания за домашна изолация
 
01.08.2020, 13:36 часа
3817 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha