РЗИ-Враца: Видинчанин, работещ в Мездра и мъж от Козлодуй са заразени с COVID-19, взети са 38 нови проби

РЗИ-Враца: Видинчанин, работещ в Мездра и мъж от Козлодуй са заразени с COVID-19, взети са 38 нови проби Има двама новозаразени с коронавирус в област Враца, които не са отразени в Единния информационен портал тази сутрин, съобщиха от здравните власти. 
Вчера следобед в Регионалната здравна инспекция са постъпили два нови случая. 
Единият е на хоспитализиран потвърден случай на мъж на 63 години. От започналото проучване е установено, че той е с настоящ адрес в област Видин, но работи в Мездра. Установени са също неговите домашно свързани контактни лица - едно от тях е от железничарския град и има издадено предписание за карантина. Другите две са живущи в областите Видин и София, за което е подадена информация в съответните РЗИ за предприемане на действия. В рамките на днешния ден продължава доуточняването на контактни в работна среда и предприемане на съответните противоепидемични мерки.
Вторият случай е мъж на 36 години от Козлодуй, пробонабран от РЗИ-Враца като подадено контактно лице от работна среда на вече потвърден случай. По повод на получения положителен резултат веднага е започнато проучване, от което е установено, че той е безсимтомен и няма домашни контактни лица.
Той ще бъде под карантина в Съединение, за което са уведомени здравните власти в Пловдив. 
Продължава и тестването в областта, сочат още данните на РЗИ. За последните 24 часа са взети 38 нови проби, като една от тях е контролна на вече потвърден случай, 12 на контактни със заразени в Мездра и 25 от Дом за стари хора в железничарския град. 
Към момента карантинирани във Врачанско са 67 души. Активните случаи в областта са 25, а в домашна среда се лекуват 16 заболели. 
05.08.2020, 13:40 часа
2621 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha