Заради COVID-19: Русия спира полетите до София и Бургас

Заради COVID-19: Русия спира полетите до София и Бургас Националният превозвач Аерофлот обяви близо 90 града, до които няма да лети поне до края на август
Руският национален превозвач „Аерофлот“ няма да изпълнява полети между руски градове и българските -София и Бургас. Това става ясно от съобщение на сайта на компанията, в което са изброени близо 90 летища, до които самолетната фирма няма да лети поне до края на август. Отмяната на полетите е във връзка с мерките за неразпространение на Covid-19.
Всички, които са закупили билети за полети за някой от отменените курсове до 1 май от сайта на превозвача или негов офис, ще получат автоматично обратно предплатените средства или да получат ваучер за следващо пътуване. Пасажерите, които са ползвали като посредник търговски агенции ще трябва да се свържат със съответната компания.  
Само преди дни вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе телефонен разговор с руския посланик е у нас Анатолий Макаров, в който потърси съдействие за разхлабване на мерките от страна на Русия, така че у нас през август да пристигнат туристи от тази страна, която е сред основните ни туристически пазари. От 1 август от Русия вече можете да се лети до Турция, Великобритания и Танзания, а от средата на месеца се планира възобновяване на полетите до Швейцария. България засега остава извън тези мерки. 
06.08.2020, 13:18 часа
650 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha