Китай бележи изненадващ скок в износа

Китай бележи изненадващ скок в износа Китай отбеляза изненадващ скок на износа миналия месец, след като световната икономика бавно се отвори след блокирането на вируса, показват данни в петък.
Данните обаче показват неочакван спад на вноса.
Износът нарасна със 7.2% през юли, показаха митническите данни, разбивайки на пух и прах прогнозите в проучване на Блумбърг за спад с 0.7%. Цифрата също маркира сериозен скок след увеличението с 0.5 процента през юни, което също надхвърли очакванията.
Според анализаторите скокът на заразяванията с коронавирус в световен мащаб – водещ до налагане на нови мерки за ограничаване в някои страни - и отслабеното външно търсене може да доведат до възстановяването на Китай.
Вносът пада с 1.4 процента.
Китайската икономика се сви с 6.8 процента през първото тримесечие поради блокирането в цялата страна.
Но успехът в овладяването на болестта в страната и облекчаването на мерките й помогнаха да се възстанови бързо през следващите три месеца, а Capital Economics заяви в неотдавнашен доклад, че страната е „на път да се върне към своя предвирусен път“ до края на годината.
Междувременно търговският излишък на Китай със Съединените щати достигна 32.456 милиарда долара през юли – с 16 процента повече спрямо 27.974 милиарда долара преди година по време на търговската война.
07.08.2020, 11:49 часа
733 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha