Слънце и летни дъждове в неделя

Слънце и летни дъждове в неделя Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над югозападната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места там ще превали краткотаен дъжд.
Ще духа до умерен, в Югоизточна България все още временно силен, север-североизточен вятър, който привечер ще отслабне. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34° в София около 27°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане почти без промяна.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър, който привечер ще отслабне. Максималните температури но въздуха ще са между 29° и 31°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, на места до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 14°.
В понеделник и вторник времето ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб до умерен от север-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°.
В сряда в следобедните часове над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, на отделни места, главно в планинските райони ще превали и прегърми.
09.08.2020, 08:07 часа
545 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha