Иззетите предмети от офиса на Васил Божков на „Московска“ достигнаха 6 332 /видео/

Иззетите предмети от офиса на Васил Божков на „Московска“ достигнаха 6 332 /видео/ Общият брой на иззетите от офиса на ул. „Московска“ №43 предмети, притежаващи белезите на движими културни ценности, достигна 6 332, съобщиха от спецпрокуратурата.
Продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Московска“ №43.
В хода на извършените от 3 до 5 август 2020 г. претърсвания в няколко помещения в офиса, в т.ч. гараж и абонатна станция, са иззети нови 268 предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности. Така общият им брой достигна 6 332 предмета, при регистрирани от обвиняемия В. Б. по реда на Закона за културното наследство общо 212 артефакта.
Действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им.
Прокуратурата предоставя видео от последните претърсени помещения в сградата на ул. „Московска“ № 43 в столицата, в които се провеждат действията по разследването под надзора на Специализираната прокуратура.

12.08.2020, 15:49 часа
642 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha