Гръцки и турски военни кораби са участвали в сблъсък в Средиземно море

Гръцки и турски военни кораби са участвали в сблъсък в Средиземно море Гръцки и турски военни кораби са участвали в малък сблъсък в сряда в източната част на Средиземно море, съобщи източник от министерството на отбраната на Гърция, описвайки случая като "инцидент", предаде Ройтерс.
Турският сеизмографски кораб "Оруч Реис" се движел между Кипър и гръцкия стров Крит, следван от няколко гръцки фрегати. В сряда една от тях - "Лимнос", приближавала сеизмографския кораб, когато се изпречила на пътя на един от турските военни кораби - "Кемал Реис". Гръцката фрегата направила маневра, за да избегне челен сблъсък и при маневрата носът на кораба засегнал задната част на турската фрегата, заяви източник от министерството на отбраната, предава БТА.
Това бе инцидент, каза той, добавяйки, че фрегатата "Лимнос" не е била повредена. По-късно "Лимнос" участва в съвместно военно учение с Франция край Крит в четвъртък сутринта.
Няма коментар за инцидента от турското министерство на отбраната, отбелязва Ройтерс.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в четвъртък, че всяко нападение срещу турски кораб, търсещ петрол и газ в оспорваните води на Средиземно море, ще струва скъпо.
Ние казахме, че ако вие атакувате "Оруч Реис", ще платите висока цена, заяви Ердоган в реч в Анкара.
14.08.2020, 15:18 часа
785 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha