Първо в BulNews! Лидерът на партията на Слави Трифонов във Врачанско проговори, вижте кой е той

Първо в BulNews! Лидерът на партията на Слави Трифонов във Врачанско проговори, вижте кой е той - Г-н Георгиев, вие сте областният координатор на партия „Има такъв народ“ за врачанска област. Не сте познат на местната общественост и затова ви моля да се представите накратко.
Казвам се Георги Георгиев. Роден съм във Враца през 1976 година. Майка ми е от Враца, а баща ми от Криводол. Женен съм и имам две деца. През 1995 година завърших механотехникума с пълно отличие. През 2000 година съм завършил Висшето военно инженерно строително училище "Любен Каравелов" (ВВИСУ), сега само Висше строително училище (ВСУ), също с отличен успех. Веднага след като си получихме дипломите бяхме девоенизирани, тъй като Строителни войски бяха закрити. Бях преподавател във ВСУ до 2005 година, като успоредно с това защитих докторска дисертация и ми бе присъдена образователна и научна степен "доктор" в областта на управление на инвестиционни проекти. След това продължих преподавателската си дейност в университета по-скоро като хоби. Работил съм три години и половина в Министерство на финансите, където с екип, ръководен от мен, стартирахме въвеждане на проектен подход при капиталовото бюджетиране. Целта беше парите от нашите данъци да се управляват ефективно и без корупция. Имах възможността да видя лично как съществуващата политическата класа прави така, че именно корупцията да е основната цел при управлението на публичните средства за инвестиции. Бях една година директор на дирекция в КОНПИ (КПКОНПИ понастоящем), където ръководих екипа, с който стартираха първите производства в областта на гражданската конфискация. Там пък видях как хората, участвали в корупцията като министри, депутати, кметове и др., са придобили своето имущество - най-често незаконно. През цялото време се имитира конфискация, така че за пред хората, медиите и Европейската комисия (ЕК) да изглежда, че незаконно забогателите политици си получават заслуженото, но всъщност КОНПИ правеше точно обратно - прикриваше политиците и преследваше хора от бизнеса. Останалото време съм имал свой собствен бизнес - предприемачество и управление на проекти в областта на строителството.

- Защо станахте част от екипа на партията на Слави Трифонов?
За мен страната ни умира демографски. Това не е тайна, а явна статистика. Приемам, че основните причини са тоталната корупция и беззаконие, водещи до масова бедност за почти всички българи и свръхзабогатяване за определен малък кръг от хора, вечно близки до властта. Досега не съм членувал в партия, защото не съм намирал за необходимо. За мен парите са инструмент, не са ценност. Навремето напуснах Враца, защото нямаше работа и приемливи доходи. Сега като родител не искам моите деца да напуснат България. Приемам Слави Трифонов като морален човек, който е успял и доказал се в бизнеса всичките тези години, без да е участвал във властта и без да е спечелил обществени поръчки. За мен промяна за добро е постижима само от хора, които спазват законите и не са корумпирани. Слави, неговият екип и всички останали, които познавам в партията, са "чисти" хора.

- Имате ли вече свой екип във врачанска област? Моля ви да представите хората, с които ще работите.
За избора на екип важат няколко прости правила - хората да имат желание, да не са били свързани с обществени поръчки и корупция, да имат висок морал. На сайта на партията има имената на общинските координатори. За община Враца общински координатор е Гергана Николова, като за нейни "заместници" (тъй като в структурата на партията тази позиция е неофициална) са Милчо Стефанов и Валери Алексиев. Умишлено съм търсил механизъм за взаимен контрол, защото властта, парите и славата са като наркотик. А ние можем да променим системата на основата на личния пример, като преди всичко ние сме "чисти" хора. За Мездра координатор е адвокат Стефан Стефанов. За Криводол координатор е Красимира Митова. За Козлодуй координатор е Валери Илчев със "заместник" Росен Попов. За Борован координатор е Павел Павлов. За Бяла Слатина координатор е Тихомир Тошев със "заместник" Филип Данков. За Роман координатор е Иван Петков. За общините Мизия, Хайредин и Оряхово все още не са определени координатори.

- Как желаещите да станат членове на „Има такъв народ“ да се свържат с вас или ваши представители по места?
Моят телефон и този на общинските координатори са видни на сайта на партията. Заявленията за членство и съответните документи също са налични на сайта. Задължително изискване е предоставяне на автобиография от всеки кандидат. За нас не е важен броя членове, колкото моралните им качества. Моят телефон е наличен за всички, които искат да подадат сигнали за корупция. Защото след 10-годишно забвение, държавата реши да насочи средства към областта, но по утвърдения за ГЕРБ модел. Всички поръчки да минават през една фирма близка до ГЕРБ, а останалите фирми да работят на ръба на мизерията като подизпълнители. Снимката на новостроящия се път Ботевград-Мездра, където ни се представят като герои Бойко Борисов и Калин Каменов би имала смисъл, ако бяха с 10 години по-млади.

- Готова ли е партията за избори?
Да, готови сме. Имаме разработени политически програми във всички сектори, ясна идентификация на проблемите и решения. Водени сме от разбирането, че са необходими законност, справедливост и по-високи доходи, за да може да тръгнем да излизаме от демографската катастрофа. Имаме областни координатори във всички области. Надявам се, че след няколко месеца ще имаме навсякъде и общински координатори.

- Какво е вашето мнение за политическата ситуация в държавата?
За мен всички стари политически партии са едно цяло, обединени около целта за лично забогатяване за сметка на целия народ. Едни са свързани по-явно, други по-скрито. Сегашните политици са неспособни да извършат каквото и да било положително, защото толкова много години незаконно забогатяване ги кара първо да мислят за това само как да са на власт, за да не бъдат "клиенти" на прокуратурата, НАП, КПКОНПИ. Необходими са предсрочни парламентарни избори, за да може едно служебно правителство да гарантира максимално честни избори. Друг е въпросът дали президентът ще подкрепи сегашните си думи с дела, защото когато трябваше да покаже дела, а не само говорене, по отношение на предишното служебно правителство и избора на главен прокурор, президентът осигури максимален комфорт за сегашните управляващи.
18.08.2020, 11:11 часа
10594 2
Коментари

и те така те

19.09.2020, 11:43 часа
Ще се борят до край за получаване на партиини субсидии.

Любомир Христов

18.08.2020, 21:08 часа
Успех!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha