Патрули бдят около питейните заведения във Видин и още 6 области до 26 август

Патрули бдят около питейните заведения във Видин и още 6 области до 26 август От вчера до 26 август на територията на цялата страна е в ход специализирана операция на пътна полиция с три акцента. 
Първият е засилен контрол в малките насели места в областите Добрич, Варна, Видин, Габрово, Русе, Бургас и Пазарджик. Екипите ще следят за недопускане на управление след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи. Патрулите ще бъдат разположени около питейни заведения и ще следят и за недопускане на отнемането на предимство на пешеходци от водачите на моторни превозни средства, както и за неправилно пресичане от пешеходци. 
В дните от петък до неделя екипи на пътна полиция ще има и по основните пътни направления и магистралите на територията на цялата страна. Униформените ще следят за спазването на скоростните режими, но и за неправилни маневри и спиране в лентата за принудително спиране на автомагистралите. При спиране на водачите ще се правят проверки и за невръчени електронни фишове. 
В големите общински центрове и областните градове на територията на СДВР и областите София, Стара Загора, Пловдив и Русе ще има засилени проверки за недопускане на неправилно движение от пешеходци, както и за недопускане на отнемане на предимството им от водачите на МПС.
22.08.2020, 12:13 часа
1368 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha