Наложиха сурово наказание на мъж, държал в плен 18-годишна в Добрич

Наложиха сурово наказание на мъж, държал в плен 18-годишна в Добрич Апелативният съд във Варна наложи по-сурово наказание - увеличи на 9 години затвор, за мъж, лишил от свобода млада жена в Добрич като й причинил и телесна повреда, съобщи пресцентърът на институцията. Мирослав Д. /35 г./ е признат за виновен и за държане на наркотици.
Мъжът задържал през юли 2018-а 18-годишната тогава Виктория Г. против волята й при посещение в дома му. Биел я, давал й наркотични вещества, лишавал я от храна и вода, използвал я като сексуален обект, припомня БТА.
Приемът на упойващи вещества способствал пострадалата да остане в подчинение и зависимост, според експертиза на психолози и психиатри. Така в продължение на 20 денонощия младата жена била лишена от свобода по мъчителен и опасен за здравето й начин, докато полицейски служители я откриват в апартамента в безпомощно състояние, посочват от Апелативния съд.
При претърсвания в дома на Мирослав Д. са намерени марихуана, амфетамин и везни. Подсъдимият е вземал наркотици и с поведението си е предизвикал множество жалби от съседи. Полицията е задържала Мирослав Д. на улицата с марихуана, а той оказал силна съпротива, допълват от пресцентъра на съдебната институция.
Проверката по делото от Апелативния съд е инициирана с протест на прокуратурата за увеличаване на наказанието и с жалба на защитата, която от своя страна поиска намаляване на присъдата. Въззивният съд увеличи общата присъда на Добричкия окръжен съд с още 2 години и четири месеца заради високата обществена опасност на всяко от извършените престъпления, заради стреса и тежките последици за пострадалата и заради проявената престъпна упоритост от подсъдимия, поясняват от Апелтивния съд. Мирослав Д. е многократно осъждан. В сила остава наложената от първоинстанционния съд глоба от 5 000 лева.
Решението на Апелативния съд може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.
24.08.2020, 15:19 часа
914 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha