Полицията хвана мъж, влачил пътен знак в центъра на Русе

Полицията хвана мъж, влачил пътен знак в центъра на Русе Полицията установи мъж от видеоклип в интернет, влачил пътен знак в центъра на Русе, съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.
"Действието се развива посред бял ден, но за съжаление никой не е подал сигнал на тел. 112 или в подразделение на МВР - нито авторът на клипа, нито някой от гражданите, които са свидетели", обясняват от полицията в Русе.
По повод на публикувания видеозапис областната дирекция на МВР се е самосезирала. Униформените са открили 45-годишния мъж, който бил с медицински проблеми. Той намерил пътния знак паднал в района на ул. "Ниш" в Русе. От там го взел и влачил, като преминал необезпокояван от никого покрай Пантеона на възрожденците, през централната пешеходна улица "Александровска", за да го остави на ул. "Духовно Възраждане".
Тръбата с поставените на нея два пътни знака - "Б1" /"Пропусни движещите се по пътя с предимство"/ и "Г2" /"Движение само надясно след знака"/, е върната днес на общинското знаково стопанство.
От полицията призовават гражданите при подобни ситуации, при забелязване на нарушения и извършвани престъпления, при възникване на инциденти или произшествия да не са безучастни свидетели, а да сигнализират своевременно на компетентните органи.
"Понякога едно обаждане може да спаси човешки живот, би спестило излишното изразходване на обществените ресурси, които са разходи за всеки данъкоплатец, а също би подпомогнало работата на органите на реда, на местната администрация и други", заявяват от областната полицейска дирекция в Русе.
26.08.2020, 16:29 часа
251 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha