Трус сред телевизиите: "Европа" и БСТВ пред фалит

Трус сред телевизиите: "Европа" и БСТВ пред фалит Още две медии са напът да се предадат финансово и да обявят фалит. Става дума за телевизия „Европа” и за основния медиен орган на социалистите – телевизия БСТВ. И двете са в тежко финансово състояние и едва кърпят бюджета.
От няколко месеца журналистите в телевизията, оглавявана от Георги Харизанов, се жалват на колеги в другите медии, че не получават редовно заплати и възнагражденията им даже са орязани. Последната неприятна изненада било съкращението на десетина служители – сред тях журналисти, оператори, шофьори и IT специалисти.
На тези, които все още работят в медията, заплатите пристигали с огромно закъснение от един-два месеца. В същото време отношението на ръководството било възмутително.
Вместо да застанат пред хората си и да дадат разумно обяснение какво и защо се случва, Харизанов и екипът му демонстрирали пълен непукизъм и дори заплашвали с уволнение всеки, който дръзне да се оплаче – особено пък публично.
Не по-розово е положението и в телевизията на социалистите. Червената БСТВ отново е изправена пред фалит, както беше миналата година. Кризата през лятото на 2019 г. беше предизвикана от управляващите, които спряха партийната субсидия. Малко по-късно партийните траншове отново потекоха, но със закъснение и в намален размер.
По тази причина по време на извънредното положение през пролетта БСП и съответно БСТВ не разполагаха със средства. Социалистите получиха своята субсидия чак през юни и очевидно оттогава не могат да наваксат с плащанията. Освен заплати, БСТВ дължи крупни суми за права за филми, за техника и по договори към други контрагенти. 
28.08.2020, 16:01 часа
1925 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha