Разкриха слабите места за измама при eSports залозите

Разкриха слабите места за измама при eSports залозите Спортът винаги е вървял ръка за ръка с добрите стари възможности за малко измама и засилване на шансовете за победа. На такива случаи можем да попаднем в леката атлетика, тежката атлетика, дори автомобилните спортове, където технологията върши всичката работа. Интересен факт е, че измамите успяват да намерят място дори в електронните спортове. По своя смисъл, това са известни видео игри като Counter-Strike: GO, Dota 2, FIFA и още много други. 
Електронните спортове се оказаха едни от най-достъпните за играчи по цял свят и лека полека започнахме да виждаме как от забавление тази дисциплина се превърна в професионален спорт. Появиха се спонсори, различни бизнеси започнаха да рекламират, аудиторията започна да се повишава в геометрична прогресия, а с намесата на букмейкърите вече можем да говорим за професионален спорт. 
Все повече почитатели се възползват от познанията си за тази електронна дисциплина в печалби и още една възможност за доставянето на добре познатия спортен адреналин. За съжаление дори в електронните спортове можем да говорим за най-различни измами. Съвсем скоро ново проучване показва, че участниците в бразилските електронни спортове са решили да залитнат с употребата на така наречените чийтове - измами. 
С помощта на различни програми, ботове и хакове, те могат да получат значително по-добри условия в играта. След като говорим за спортове, трябва да знаем, че всеки състезател трябва да носи добре познатата етика. За съжаление практиката показва, че има страни и отбори, които значително се изкушават, особено когато говорим за сериозни парични награди. Изследването показва, че страни като Бразилия, Ирак, Пакистан, Португалия, Гърция и дори България са успели да влязат в тази порочна класация. 
Най-честите заглавия, където се позволяват все още манипулации са Minecraft, League of Legends, Fortnite, Roblox и Apex Legends. Не само играчите носят отговорност, създателите на играта също трябва да гарантират пълна сигурност в играта. 
У нас родният букмейкър ефбет обръща все повече внимание на тази дисциплина и дори предоставя пряко предаване за някои от най-популярните срещи. Професионалните анализатори дават положителна оценка и можем да разберем още в този анализ на Нострабет, където можем да открием и полезни съвети и стратегии в тази платформа. Статистиката ни показва и още една интересна подробност, докато изброените страни се нареждат на челни позиции по употребата на помощни програми, те далеч не са единствени. 
Американските и френските геймъри също намират вратички за манипулиране на платформите, докато шведите и норвежците използват пълна автоматизация под формата на ботове за трупането на бонус точки. Исландия, Панама и Коста Рика могат да се похвалят като едни от най-честните в тази дисциплина. Проблемът в тези спортове е, че винаги се работи срещу системата и винаги се работи в изследване на слабостите. 
Друг проблем е, че често някои кръгове от големите турнири се случват именно онлайн и понякога методите за сигурност могат да се заобикалят. Рискът се елиминира напълно, когато играчите се събират за реални турнири и използват оборотни компютри, където липсва допълнителният софтуер. Не трябва да се изненадваме от факта, че дори тук се намират играчи, които търсят пряк път за победа, но нека не забравяме, че професионалните електронни спортисти прекарват месеци в усилени тренировки и неравната битка най-често разваля удоволствието от играта, а именно това мотивира организаторите да въвеждат все по-сериозни мерки за противодействие.
02.09.2020, 09:39 часа
1250 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha