Окончателно: Валентин Златев е аут от „Лукойл”

Окончателно: Валентин Златев е аут от „Лукойл” Валентин Златев вече не е част от „Лукойл-България“. Новината потвърдиха за bTV от пресцентъра на дружеството. От 10 август тази година Валентин Златев не е част и от Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим-Бургас“. Това показва справка в Търговския регистър. 
Потърсихме за коментар пресцентъра на „Лукойл-България, за да разберем дали Златев остава председател на Контролния съвет на компанията. От там съобщиха, че той вече не е заема и тази позиция. Уточниха, че Златев е излязъл от компанията и вече е „Господин Никой” в петролния гигант.
Опитахме да се свържем и с Валентин Златев. На този етап той не отговаря на телефонните ни обаждания. Към момента няма информация дали той сам е решил да се оттегли, или е отстранен. 
На 19 април 2019 г. имаше ротация на ръководни кадри в „Лукойл-България“. Златев беше назначен за председател на Контролния съвет. Тогава той освободи поста на генерален директор, а длъжността пое Булат Субаев и я заема до днес.
През юни тази година Златев беше разпитан от Специализираната прокуратура. Тогава той не уточни на какви въпроси е отговарял и по кое дело. 
08.09.2020, 19:59 часа
877 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha