Ето кои са най-важните фактори на привличане

Ето кои са най-важните фактори на привличане Чудили ли сте се някога, какво ви привлича към някого? Какво първоначално е привлякло вниманието ви към партньора? Западни изследвания показват, че срещайки определени личности, на нас ни отнема по-малко от секунда, за да решим колко харесваме този човек и дали се привлечени или не. Разбира се, това се отнася за първоначалното усещане, което изпитваме. Това колко харесваме някого или сме привлечени, може да се промени с времето. И все пак, кои са едни от най-важните фактори, които ни карат да изпитваме влечение?

Близост
Много по-вероятно е да се почувствате привлечени от някой, който ви е географски по-близо. Това може да е личност, живееща във вашия квартал, колега.

Сходство
Друг фактор, който е определящ за това какво ни привлича към някого е сходството. Търсим за партньор човек, който да е подобен на нас. Разбира се сходството не е определящо за това колко ще продължи една връзка и дали ще сме щастливи в нея.

Външен вид
Хората обикновено остават привлечени към някого, който изглежда добре. Но това също зависи и от контекста. Ако се намирате на събитие, в работата и т.н., и в тази среда няма кой знае колко привлекателни хора, винаги има някой, който се откроява. Добрият външен вид, оказва се е по-важен в началото на една връзка.

Недостиг
Когато има по-малко потенциални партньори край вас, от които да избирате, вие сте склонни да разглеждате наличното, виждайки тези личности по-привлекателни (отколкото всъщност са, понякога). Също така, когато някой ни "бяга" също привлича по-силно нашето внимание и желание да го имаме.

Настроение
Много по-вероятно е да изпитаме влечение към личност, в чиято компания се чувстваме приятно, смеем се, която „оправя“ нашето настроение и обратното – намръщените хора ни отблъскват. Също така, ако вие се чувствате добре, щастливи, също вероятността да харесате някого е по-голяма, дори и въпросният човек да не е източник на вашето добро настроение.
15.09.2020, 11:00 часа
352 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha