Задържаха непълнолетно момче в София, удряло полицай и му се изплюло в лицето

Задържаха непълнолетно момче в София, удряло полицай и му се изплюло в лицето

На 14.09.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Г. К., на 16 години, за това, че:
На 13.09.2020 г., около 13.50 часа, в София, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на деянието, както и да ръководи постъпките си извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправил обидни думи към полицейски служители от 03 РУ-СДВР и се изплюл в лицето на полицай. Деянието е съпроводено със съпротива срещу служител, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм, съобщиха от прокуратурата. 
Г. К. е обвинен и в това, че на същата дата и място, чрез стискане с ръце е причинил на полицейски служител от 03 РУ-СДВР при изпълнение на службата му, лека телесна повреда изразяваща се в кръвонасядания и охлузвания в областта на дясната предмишница.
На горепосочената дата и място, чрез нанасяне на множество удари обвиняемият противозаконно унищожил лайсна на врата на лек автомобил и противозаконно повредил вратата на автомобил, собственост на Столична дирекция на вътрешните работи.
Престъпленията, за които Г. К. е привлечен като обвиняем, са наказуеми с лишаване от свобода.
Предвид високата обществена опасност на деянието, на 14.09.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия Г. К. за срок до 72 часа. На 16.09.2020 г. ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

15.09.2020, 11:18 часа
300 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha