ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца откри новата учебна година /снимки/

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца откри новата учебна година /снимки/ „Различна, вълнуваща и изпълнена с предизвикателства учебна година“ – така определи в приветствието си директорът на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ г-жа Татяна Василева, новата учебна 20/21 година. Тя поздрави с „Добре дошли“ петокласниците и осмокласниците, които се бяха събрали в двора на училището, при спазването на всички противоепидемични мерки. Останалите възпитаници на гимназията бяха поздравени по случай 15 септември с предварително подготвен от ученици кратък филм, публикуван на сайта и във фейсбук. 
В приветствието си г-жа Василева подчерта постигнатите успехи на учениците от ППМГ, които са доказателство за това, че те са се справили отлично, въпреки социалната изолация и обучението в електронна среда от разстояние през изминалата учебна година. На НВО по математика и български език гимназията е на 29 място в страната, а на ДЗИ по български език – на 89 място в страната, което я нарежда сред първите 100 най-добри училища в България.  
Официални гости на откриването на новата учебна година бяха Владимир Христов - председател на Общински-съвет Враца, Галина Дамянова – ст.експерт по математика в РУО – Враца, Ани Георгиева – ст. експерт по природни науки в РУО – Враца, членове на Училищното настоятелство и Обществения съвет при ППМГ. 
През новата учебна година в гимназията ще се обучават близо 827 ученици, разпределени в 32 паралелки. За първи път се въвежда дуална форма на обучение в професионална паралелка със специалност „Приложен програмист“.
По традиция на специална церемония бяха наградени учители за цялостна дейност и ученици постигнали високи резултати през изминалата учебна година. Те получиха плакети и грамоти за постиженията си в различните научни области и значим принос в утвърждаването авторитета на гимназията. 
Призът „Ученик на годината“ получиха  Цветослав Николов и Георги Игнатов. 
На първия учебен ден бяха връчени отличия „Ученик на годината“ в отделните предметни области:
- Български език и литература – Вероника Цветелинова Григорова;
- Чужди езици – Цветислава Петьова Димитрова;
- Математика – Зорница Христова Христова;
- Математическа лингвистика - Таня Цветославова Петкова;
- Астрономия - Ема Петрова Дилова;
- Физика - Вяра Александрова Тодорова;
- История и цивилизация - Елица Ивова Крумова; 
- География и икономика - Стивън Василев Василев; 
- Биология и здравно образование - Калина Ивайлова Лалкова; 
- Информационни технологии - Деница Марианова Йорданова;
- Изобразително изкуство - Никол Христова Николаева.
Грамоти получиха и учителите, които пряко са били ангажирани с подготовката на талантливите ученици, класирани на призови места на национални състезания. 
Двама вече бивши учители получиха плакет за цялостен принос за развитието на ППМГ. Това са г-жа Ваня Иванова и г-жа Евелина Иванова. 
Близо 120 ученика от гимназията, класирани на областин кръгове на олимпиади през изминалата учебна година ще получат грамоти, които ще им бъдат връчени в часовете на класа. 
15.09.2020, 15:29 часа
1644 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha