РЗИ-Враца излезе с подробности за новозаразените с коронавирус в областта

РЗИ-Враца излезе с подробности за новозаразените с коронавирус в областта От Регионалната здравна инспекция във Враца съобщиха подробности за двамата новозаразени с коронавирус в областта.
Мъж на 61 години от града под Околчица е диагностициран по повод оплаквания. Той е настанен за лечение в Тубдиспансера, като са предприети всички мерки за установените контактни лица.
Вторият случай е мъж на 38 години от Козлодуй. Той се лекува в домашна среда. Започнато е епидемиологично проучване и са предприети противоепидемични мерки към установените контактни лица.
С двата регистрирани случаи, общият брой на заболелите в областта са 116, с 99 излекувани и 4 починали. 13 са активните случаи към момента, като от тях 4-ма пациенти са на домашно лечение, а девет са настанени в болнично заведение.
45 проби са взети от екипи на РЗИ – Враца през изминалото денонощие. Изследванията са превантивни по нареждане на Министерство на здравеопазването. Направени са 38 бързи теста и 7 PCR–изследвания на потребителите и персонала в Дом за пълнолетни лица с увреждания в село Три кладенци. Пробите са с отрицателен резултат.
20 лица са с наложена карантина, уточняват от инспекцията.
 
16.09.2020, 13:29 часа
757 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha