Германия предлага на САЩ сделка за „Северен поток-2“

Германия предлага на САЩ сделка за „Северен поток-2“ Германското министерство на финансите е предложило на САЩ през август да финансира изграждането на терминали за доставка на втечнен природен газ в страната в замяна на завършването на строителството на газопровода "Северен поток-2", пише "Цайт".
Германският министър Олаф Шолц е направил такова предложение на американския си колега Стивън Мнучин, първо устно, а след това, на 7 август и писмено.
Предложено е било да се построят приемни терминали за втечнен природен газ в Брунсбютел и Вилхелмсхафен, като Германия е щяла да даде до един милиард евро за това.
От своя страна САЩ е трябвало да позволят безпрепятствено завършване на строителството и въвеждането в експлоатация на "Северен поток-2".
Проектът "Северен поток-2" включва изграждане на газопровод с капацитет 55 милиарда кубически метра годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия. САЩ активно се противопоставят на проекта, като популяризират своя втечнен природен газ в ЕС. Вашингтон наложи санкции срещу "Северен поток-2" през декември, като поискаха от компаниите незабавно да спрат полагането на газопровода. Сега САЩ обсъждат разширяването на мерките срещу проекта.
16.09.2020, 15:29 часа
412 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha