Турнир по кикбокс за „Купата на АЕЦ „Козлодуй“ събира над 200 състезателя от 7 държави

Турнир по кикбокс за „Купата на АЕЦ „Козлодуй“ събира над 200 състезателя от 7 държави Над 200 състезателя от 40 клуба ще се пуснат в третото издание на турнира по кикбокс за „Купата на АЕЦ „Козлодуй“. Надпреварата и тази година е международна и заявки има от 7 държави – Шотландия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия, Молдова, Украйна и България.
Събитието е насрочено за 19 септември в спортна зала „Христо Ботев“ в крайдунавския град. Организаторите са подготвили два ринга, където ще се проведат срещите по правилата за стил лоу кик.
Основната цел на турнира е обиграване на българските състезатели с бойци от други държави и популяризиране на спорта кикбокс.
„Подготвяме турнира от почти година и имахме потвърждението на повече от 10 държави от три континента. За жалост, ситуацията в света с пандемията от коронавирус възпрепятства доста отбори“, коментира Георги Вачев, организатор и треньор на кикбокс клуб „Златните момчета“. 
„Изключително сме щастливи, че дори в тези трудни времена успяхме да организираме турнира, да го надградим и да запазим традицията за всички отбори да няма такса участие. Огромни благодарности към управата на АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД и всички спонсори, без които нямаше да се справим“, допълни Вачев. 
17.09.2020, 13:29 часа
1717 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha