Унгария удължава мораториума върху вноските по кредитите

Унгария удължава мораториума върху вноските по кредитите Унгария ще удължи мораториума върху вноските по кредитите за някои домакинства и компании до средата на 2021 година, съобщи Ройтерс.Премиерът Виктор Орбан въведе мораториума за всички компании и частни кредитоискатели през март. Това бе една от ключовите мерки на правителството му срещу икономическите последици от коронавируса. Мораториумът трябваше да изтече в края на годината.
Във видео на официалната си страница във Фейсбук днес Орбан казва, че мораториумът ще бъде удължен с шест месеца за семействата с деца, пенсионерите, безработните и участващите в програми за обществено полезен труд.
Удължаването на мораториума до средата на 2021 година ще се отнася също за тези компании, чийто приходи са спаднали с най-малко 25 процента.
Правителството се подготвя да обяви още мерки за съживяване на растежа, след като икономиката отчете по-голям от очакваното спад през второто тримесечие, а перспективите за възстановяването догодина се влошават.
Слабите перспективи пред икономиката представляват най-голямата заплата за националистическото управление на Орбан, в момент в който той се подготвя за парламентарните избори през първата половина на 2022 година.
Финансовият министър Михай Варга каза в интервю, публикувано днес, че унгарската икономика трудно би могла да нарасне догодина, ако не бъде открита ваксина срещу коронавируса.
19.09.2020, 18:12 часа
317 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha