Нова жертва взе бурята „Янос” в Гърция

Нова жертва взе бурята „Янос” в Гърция

Силните бури, обхванали Гърция този уикенд, отнеха още една жертва, съобщават ДПА и БТА.Тази сутрин пожарна команда в областта Тесалия е открила край град Кардица тялото на 62-годишен мъж в развалините на дома му.
Жертвите на лошото време станаха три - вчера в наводнена къща в село близо до Фарсала беше открито тялото на възрастна жена, а по-късно бе намерен и 63-годишен овчар, който се е удавил в придошлите води. Противопожарните служби съобщиха, че има изчезнали или блокирани в домовете си хора.
Средиземноморският циклон „Янос” и друг циклон в северната част на Егейско море причиниха огромни щети в много области на Гърция от петък насам, като наводниха улици и домове, изкорениха дървета, предизвикаха прекъсвания на тока. Снощи циклонът е достигнал до остров Крит, където проливните дъждове са наводнили улици и сгради.
Според експерти в района на Кардица са наводнени около 5 000 къщи.
Премиерът Кириакос Мицотакис, който планира да посети района на Кардица в близките дни, каза, че правителството ще осигури икономическа помощ за засегнатите от бурите райони.

20.09.2020, 16:18 часа
248 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha