Съдят мъж от Монтанско, направил опит да подкупи началник в полицията с 10 лева

Съдят мъж от Монтанско, направил опит да подкупи началник в полицията с 10 лева Осъден е мъж от Монтанско, направил опит да подкупи началник в полицията, съобщиха от Окръжната прокуратура в областния град.
Петдесет и пет годишният обвиняем К.Р. живеел в с. Долна Вереница, област Монтана, заедно с баща си – Ц.А. Той е осъждан, реабилитиран по право.
Мъжът не работел и бил известен сред местните жители със злоупотребата си с алкохол и честите скандали с баща си по повод липсата на финансови средства.
В късния следобед на 12 март 2020 г., кметският наместник в селото получил сигнал за нанесен побой на Ц.А. от сина му, поради което пострадалият се страхувал да се прибере у дома.
За инцидента незабавно били уведомени служители в участък „Огоста“ при Районно управление на МВР гр. Монтана.
Изпратените на място полицаи открили Ц.А. в края на селото. Пенсионерът им обяснил, че синът му го пребил под въздействието на алкохол. Повод за конфликта станал отказът на пострадалия да даде пари на К.Р. Това предизвикало агресивна реакция у пияния мъж.
Пострадалият А. бил закаран до дома си, където бил установен и К.Р. На последния му било обяснено, че поради постъпилия сигнал за заплаха за убийство, следва да бъде заведен в полицейския участък в гр. Монтана за изясняване на случая.
Още същия ден, вече в сградата на Районното управление в града, К.Р. бил уведомен за наличие на данни за извършено от него престъпление. Поради тази причина щял да бъде задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Веднага след като разбрал за това, обвиняемият извадил от джоба на якето си банкнота от десет лева. Подал я на началника на Участъка с думите:
„Вземи тия десет лева и ме пущи”, казал задържаният.
След това направил опит да я постави в джоба му, но не успял. Въпреки отправено му предупреждение, че с действията си извършва престъпление, обвиняемият поставил сгънатата банкнота върху бюрото в полицейския участък.
„Оставям ги тука, да ги вземеш и да ме пуснете да си ходя”, допълнил той. 
На място присъствали други полицейски служители, които станали свидетели на случващото се. Незабавно били уведомени оперативна дежурна част и разследващ полицай, а местопроизшествието било запазено.
Наказателното производство срещу обвиняемия К.Р. за опит за даване на подкуп на полицейски орган, с което целял да го мотивира да прояви бездействие, продължава в съда.
23.09.2020, 17:12 часа
1037 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha