Красиви имена черпят днес за сръбски светец, почитан и в България

Красиви имена черпят днес за сръбски светец, почитан и в България На 24 септември почитаме паметта на Свети Владислав Сръбски. Стефан Владислав е сръбски крал, наследил на престола брат си Стефан Радослав и управлявал Сърбия в периода 1234-1243 г. Той е син на Стефан Първовенчани и византийската принцеса Евдокия. Този светец се е сродил с владетел от Второто българско царство. Едно от най-красивите българските имена празнува днес.
Какво значи името Владислав? Владислав е славянско име, което означава владеещ славата. Мъжете с това име празнуват имен ден на 24 септември. Всеки Владислав още от малък се отличава с изключителна чувствителност и големи мечти. Тези мъже много обичат да четат и да мечтаят. Мъжете с това име са грижовни към момичетата и проявяват дълбоко уважение към жените през целия си живот. Владислав има силно развито чувство за красиво, което го прави отличен музикант или художник. Мъжете с това име са много отговорни и са домошари по природа - обичат почивките у дома пред купоните.
Поздравления за имен ден приемат хората, носещи имената Владислав, Влади, Влад, Владко, Владислава, Владка, Владина, Владилена, Владена, Владен, Владилен.

 
24.09.2020, 08:35 часа
1288 1
Коментари

Всезнайко

24.09.2020, 10:51 часа
На Миле Китич кого му е имен ден?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha