Съдят общински съветник от Каварна, нарушил карантината

Съдят общински съветник от Каварна, нарушил карантината

Общински съветник от Каварна е предаден на съд за нарушаване на наложената му карантина в епидемията с COVID-19, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
Според обвинителния акт на Районната прокуратура в Каварна Красимир К. /52 г./ се върнал на 29 април 2020 г. от пътуване в Румъния, влизайки в страната през ГКПП-Дуранкулак. В системата било посочено, че той влиза в България като шофьор на тежкотоварен камион. Предприета била процедура за връчване на предписание, с което да бъде поставен под карантина, но Красимир К. отказал да подпише документите. На следващия ден представител на Регионалната здравна инспекция със съдействието на полицията връчил предписанието на Красимир К. и той го подписал.
При проверка на 7 май на домашния адрес, посочен от обвиняемия за изолация, той не бил намерен. Бил е открит в офиса на фирмата му като обяснил на служителите на реда, че отново ще пътува за Румъния във връзка с фирмената дейност. Късно вечерта на изхода на Шабла е бил спрян за проверка автомобил "Ауди", управляван от обвиняемия.
На 11 май в Районното полицейско управление в Каварна бил получен сигнал, че Красимир К. е посетил сградата на общината, за да уведоми за отсъствието си като общински съветник от заседание на комисия. При проверка обвиняемият отново не бил открит на домашния му адрес, а по телефона обяснил, че е излязъл, за да отиде до аптека с разрешение на здравните власти.
Проверката не потвърдила думите на общинския съветник.

24.09.2020, 13:58 часа
682 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha