Окръжният съд в Монтана остави зад решетките дилър, осъждан 6 пъти

Окръжният съд в Монтана остави зад решетките дилър, осъждан 6 пъти Окръжният съд в Монтана взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на П. И. П. - обвиняем по досъдебно производство за разпространение на наркотици в големи размери и при опасен рецидив.  
Според събраните досега на досъдебното производство доказателства за времето от месец юли до септември т. г. при условията на продължавано престъпление П. И. П. /29 г./ разпространявал наркотици на публични места в Монтана като продал на три лица в квартал „Аврора“, на мост над река Огоста и в двора на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ високорискови наркотични вещества - канабис  с общо тегло 37.67 гр на обща стойност 226.02 лева.    
Като се запозна със събраните по досъдебното производство доказателства и изслуша обвиняемия, който поиска по-лека мярка за неотклонение, съдът прие, че е налице обосновано предположение, че П. И. П. е извършител на престъплението, за което е обвинен и съществува реална опасност на свобода да се укрие или извърши друго престъпление. Според приложената справка за съдимост обвиняемият е осъждан досега 6 пъти с влезли в сила присъди, като три от осъжданията му са за разпространение на наркотици, а обвинението по досъдебното производство, което се води срещу него, е за тежко престъпление, за което законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 5 до 15 години и глоба от 20 до 100 000 лева. Срещу П. И. П. се води и друго наказателно производство пред Окръжен съд – Монтана, което също е за разпространение през 2017 г. на наркотици – амфетамини и марихуана, на стойност 456 лева, отчете съдът и обяви, че задържането под стража е единствената мярка, която може да ограничи правата на обвиняемия, така че да го възпре от укриване или извършване на ново престъпление.
Затова Окръжен съд определи най-тежката марка за неотклонение на П. И. П. - „Задържане под стража“.
Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в София в 3-дневен срок.

*Снимката е илюстративна 
 
24.09.2020, 13:49 часа
1673 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha