Калин Каменов: Започват масови проверки заради ръста на заразени с COVID-19 във Враца /снимки/

Калин Каменов: Започват масови проверки заради ръста на заразени с COVID-19 във Враца /снимки/ През изминалото денонощие 28 лица от региона са с положителен резултат за коронавирус, като 22 от тях са на територията на община Враца, съобщи кметът на града Калин Каменов.
Заради променящата се ситуация с разпространението на  COVID-19 и множество сигнали за неспазване на противоепидемичните мерки в града, по решение на Общинския оперативен щаб - стартират масови съвместни проверки.
Кметът Калин Каменов коментира, че до края на деня ще бъдат създадени мобилни групи от служители на Инспектората и здравния отдел, които да осъществяват постоянни проверки за спазване на противоепидемичните мерки, съвместно с представители на РЗИ, Агенция по храните и полицията. Инспекциите ще са комплексни и няма да касаят само търговските обекти, но и детски, учебни и лечебни заведения, както и закритите обществени пространства.
Управителят на Белодробния диспансер д-р Костадин Шахов заяви, че здравното заведение работи на пълен капацитет и ако броят на новозаразените  продължи да се увеличава с тези темпове, болните ще трябва да бъдат настанявани за лечение в МБАЛ „Христо Ботев“. 
Към момента ситуацията в детските и учебни заведения е  нормална и учебният процес няма да бъде преустановяван. 
С цел информиране на гражданите, Общинският оперативен щаб ще публикува всяка седмица броят на новозаразените, извършените проверки, съставените актове, както и препоръки за недопускане разпространението на коронавируса.
15.10.2020, 14:13 часа
7141 3
Коментари

Врачански камък

16.10.2020, 07:22 часа
Наглата варненска мижитурка е на '' всяко гърне мерудия'' ! Като им писне на хората , може да нямат пари за яйца !?! Тогава много хора ще разберат истинското значение на '' врачански камък '' !!

Попова от Благоевград с Ковид-19

15.10.2020, 20:00 часа
Понеже Коки и Пингвина в петък и събота са в София са решили днес да се снимат и покажат колко се грижат за град Враца.

haha

15.10.2020, 18:51 часа
какъв е този цирк ? Наредили са се като ламбени шишета навън с маски като абсолютни идиоти каквито са и обесняват абсолютни глупости.. Държавата е на самотек от 5 месеца и това няма да свърши добре
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha