Огромна трагедия! COVID-19 уби д-р Петранка Лишковска от Враца и баща ѝ

Огромна трагедия! COVID-19 уби д-р Петранка Лишковска от Враца и баща ѝ Починала е д-р Петранка Лишковска от Враца и нейният баща, които бяха заразени с коронавирус, научи първо агенция BulNews. 
Тя бе началник на отделението по Химиотерапия в КОЦ - Враца. Поради влошеното ѝ здравословно състояние 54-годишната жена бе настанена в Тубдиспансера в областния център, след което по нейно желание бе транспортирана в „Света Анна“ в София. 

Първо в BulNews! Новозаразената с COVID-19 е д-р Петранка Лишковска от Враца, вдигнаха я за болница в София

84-годишният ѝ баща, който също бе положителен за заразата, е починал вчера в белослатинската болница. 
Днес сутринта, докато почерненото семейство е организирало погребението му, е дошла черната вест от София за смъртта на д-р Петранка Лишковска. Близките им са смазани от двойната трагедия след заразяването с коронавирус.
Д-р Лишковска е дългогодишен и опитен специалист по “Медицинска Онкология”. Тя бе председател на клинична онкологична комисия по химиотерапия към Комплексния онкологичен център в града и осъществяваше диспансерни прегледи на пациенти с онкологични заболявания от трите области – Видин, Враца, Монтана, както и цялата страна.
Две седмици най-добрите специалисти в страната полагаха денонощни усилия да я спасят. При битката за живота й са били използвани лекарства и плазми, които към този момент се прилагат при лечението на COVID-19, но за съжаления тя е получила всички възможни усложнения, които в крайна сметка я убиха.
16.10.2020, 10:14 часа
19673 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha