Коронавирусът удари филиала на ВТУ във Враца, студентка се зарази с опасната болест

Коронавирусът удари филиала на ВТУ във Враца, студентка се зарази с опасната болест Коронавирусът удари филиала във Враца на Великотърновския университет "Св.Св. Кирил и Методий", научи BulNews.
Студентка от учебното заведение е заразена с коварната болест. Директорът на ВУЗ-а доц. д-р Рени Христова-Коцева потвърди информацията с пост в социалната мрежа:
"Скъпи студенти, предаватели и служители,
От вчера /16.10.2020/ има студентка с положителен тест за Ковид-19. Всички студенти от специалностите ПУПЧЕ, НУПЧЕ и ПНУП – втори курс, които са били в контакт със студентката, както и преподавателите, които са имали лекции /13, 14 и 15.10.2020/ с тези курсове, от днес /17.10.2020 г./ са в 14-дневен карантинен период. Карантинираните студенти преминават на обучение в електронна среда според Правилника за организация и провеждане на електронно /с отдалечен достъп/ обучение, полагане на изпити и видеоконферентна защита на дипломни работи във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ за учебната 2020/2021 г., приет с решение на АС№ 10/27.07.2020 г.
Студентите от курсовете, които не са в карантина, но имат лекции при карантинираните преподаватели също преминават на електронно обучение, но само при тези преподаватели. С другите преподаватели часовете ще се провеждат според седмичното разписание. 
Скъпи студенти, моля при наличие на симптоми и при евентуална поява, сигнализирайте личния лекар и академичния наставник. Моля, не забравяйте маските и спазвайте дисциплина и дистанция. Бъдете отговорни, пазете себе си и другите! Бъдете здрави!
Доц. д-р Рени Христова-Коцева, директор"

 
17.10.2020, 17:09 часа
6857 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha