Въведоха нови мерки срещу коронавируса в Северна Македония

Въведоха нови мерки срещу коронавируса в Северна Македония

Нови мерки срещу COVID-19 прие правителството на Северна Македония, съобщават медиите в Скопие. Ресторантьорите ще работят до 23 часа, администрацията ще работи от вкъщи онлайн или на смени, а капацитетът на обществения транспорт ще се ограничи с 50%.
Това са част от препоръките на Комисията за заразни болести с цел защита от COVID-19, които бяха приети вчера от правителството и влязоха веднага в сила, съобщават изданията в Скопие, предаде БТА.
"Независен" съобщава, че през последните 24 часа в страната са били направени 2140 теста за коронавирус и са регистрирани 408 нови случая на Ковид-19. Оздравели са общо 280 пациенти, а четири лица са починали.
Вестник "Вечер" съобщава, че ВМРО-ДПМНЕ е провела вчера протест с движение на колона от автомобили в седем града на страната против, както заявиха от партията, "престъпността, корупцията, несправедливостта и преследванията". Освен в Скопие протести имаше във Велес, Охрид, Куманово, Прилеп, Щип, Битоля.
Дарко Костовски, депутат в парламента, изтъкна, че протестът в Скопие се провежда "против престъпността, против невижданата корупция в огромни размери и изключително против политическите гонения, които се случват в Македония".
България ще направи историческа грешка, ако блокира нашата страна на европейския път, пише в заглавие "Слободен печат", цитирайки бившия премиер Владо Бучковски. Бучковски е заявил пред телевизия Сител, че е умерен оптимист, че съществува възможност, ако се придържаме към договора за приятелство и сътрудничество, да бъде намерено решение. Според Бучковски "мнозинството граждани в България и мнозинството влиятелни политици и интелектуалци са против онова, което правят властите в София през последната година", пише "Слободен печат".

21.10.2020, 13:29 часа
513 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha